Translate

сряда, 13 май 2015 г.

Уроче за големите, малки цветя

  Здравейте!
 Ще ви покажа , с обяснения и снимки , как се правят големите, малки цветя.
Това уроче бях обещала и направих специално за гостуването си при Картичкофуриите. Ето за тези цветя става съпрос:
 За основа използвам новият ми пънч на Stampin'Up.Но мисля, че може да се използват и други големи цветя, с подобна форма, изрязани на преса. Големината около 5,5-6 см в диаметър.Аз използвам бяла принт хартия с дебелина 140-160 мг. По-дебелият картон 200-220 мг е малко груб и не се получават добре гънките на листенцата. Обикновено си ги оцветявам аз, но може да ползвате и готови цветни листи. За оцветяването използвам най-вече дистрес мастилата. Така цветята ми се получават в една цветова гама с фона на картичката.Би могло да се получи и с водни бои. Необходими материали: освен картон, пънч и мастило, лепило , кръстата отвертка и тичкинки  по ваш избор.
Оцветявам по показаният начин. Хартията не ттрябва да е твърде мокра, но от друга страна  да е достатъчно влажа, за да се обработва лесно. Ако ползвате готови цветни листи, достатъчно е да ги навлажните с пулверизатор.
За релефа използвам 2 вида гъби.
За релефа с отвертката използвам гърба на подложката за мишката на компютъра. Трябва да натиснете силно, без да дърпате листчетата , за да не скъсате хартията. Движите отвертката по дължината на вяко листче , докато се получи релефна ивица.Може да направите, 1, 2 3 ивици на всяко листче. Както ви харесва .
След това взимам жълтата гъба-най-обикновена кухненска , има ги във всеки магазин. Тя е по-дебела и по-мека пт дунапренената подложка. Слагам цветчето върху нея, и с другият край на обработвам цялото цвете, за да се получи  обем .След което извивам всяко листенце.
Вече е почти готово. Имам няколко обемни цветя. 
Хартията е все още влажна.Всяко цвете прегъвам на две, хващам го с пинсета и го усуквам около нея, като я използвам за ос. Внимавайте да не скъсате цветето при усукването.
Ето и усуканите цветенца
След като изсъхне хартията, слагате тичики, по ваш избор.
Ето и готовото цветенце.
Уверявам ви, че изобщо не е толкова сложно , колкото изглежда. Тези няколко цветя, заедно с оцветяването на хартията , направих за около  половин час. Който иска, може да си сложи и стъбло на цветето, заедно с тичинките.Тагчето и картичката са украсени с тези цветя.

 Приятно майсторене!


Няма коментари:

Публикуване на коментар