Translate

четвъртък, 30 април 2015 г.

Пролетна поезия

  Здравейте мили хора!
Днес още като се прибрах от работа и се захванах да правя вторият си опит в микс медията. Този път, боя се, не е толкова добре обмислено. Освен това пробвах да оцветявам едно платно, попаднанло ми отнякъде. Не зная с какво е грундирано, но определено с  дистресите и водните бои не се получаваха добре. А пък честно да си призная още други боички нямам. Нито пастели, нито някакви други екстри. Да не говорим, че платното е рамкирано, платът хлътва в средата и съответно отпечатъците също не се получиха добре. Абе така е, като не са ми съвместими материалите. В крайна сметка го завърших. Сигурно ви омръзна да се оплаквам, затова спирам. Получи се дотса шарено и поразхвърлено. Естествено сложих два бухала, заради Картишоците и тяхното първо предизвикателство."СОВИТЕ НЕ СА ТОВА, КОЕТО СА" или по-простичкото "БУХАЛИ"  Може и да не са си съвсем на мястото, но са ми много любими, неслучайно обрадени със сърца и този пънч на Марта Стюарт е една от най-лелеяните ми придобивки. А пък идеята с изсипването на цветята от ръцете на пролетта е заради хартиените вълшебници и тяхната Пролетна поезия.Тук ще ви напиша едно доста старо , но пък много любимо стихотворение за пролетта от Асен Разцветников.
С него ви пожелавам хубави , пролетни, цветни почивни дни!
  
     Пролет

Пеят птички пъстрокрили,
тръпне свежия листак,
със чадър от синя свила
руса пролет шета пак.

Спира над горите гъсти,
спира сред полята тя
и разтваря с тънки пръсти
най-сънливите цветя.

Дига гугличка и трепка
в луда радост всеки цвят
и по пъстрите му клепки
топли капчици блестят.

Предизвикателства:
CCH #196 - Cute as a button
Challenge #181 - Anythying Goes/Family Friendly
Challenge #201 - "Love is in the Air" 

6 коментара:

 1. Мари, изчетох те по-горе без да погледна платното. И после като видях колко пъстро, шарено, весело, цветно и пролетно ти се е получило.. пак се върнах да те изчета. Нямам си и на идея как се е получило такова, но е чудно. То твоите цветя откъдето и да се изсипват приковават вниманието. Благодаря ти за бухалите и включването в нашето ПЪРВО за сезона предизвикателство, радвам се, че така приятелски удряш едно рамо и се появяваш още в самото начало - за нас е много важно и го оценяваме.

  ОтговорИзтриване
 2. Nice project! Thanks for joining us at The Crazy Challenge.
  /Pillan, DT

  ОтговорИзтриване
 3. Чудна пролетна градинка си направила, Мари! И въпреки неудачите с боичките, имаш прекрасни цветове по платното! Харесва ми много идеята ти с ръцете на пролетта, които изсипват живи цветя.
  Поздрави!
  Ирена

  ОтговорИзтриване
 4. Леле, колко е красиво и пъстро. Страхотни цветове. Благодаря ти, че се включи този месец при нас в Хартиени Вълшебства.

  Мария

  ОтговорИзтриване
 5. Ето тук цветята са приказни и съвсем на място! :) <3 Много красиво се е получил водопадът от цветя, падащ от ръцете. Красиво, шарено и с настроение, донякъде в контраст с "лунната" ти приказка, но все така вдъхновено. :) Благодаря ти за участието в първото ни ММП Картишок, Мари!

  ОтговорИзтриване