Translate

петък, 23 август 2013 г.

Ах, морето...

  Най-напред искам да благодаря на Кат от Картишок. От все сърце! 

  Тази картичка или по-точно е да кажа картина е изцяло вдъхновена от нея. За пръв път правя картичка с ацетат( аз му казвам плака). Също така от нея научих за Far Far Hill , блог с безплатните хартии, картинки и т.н. Не успях да ги сваля  от пръв път и задавах тъпи въпроси... Но търпеливо ми обясни как става. И благодарение на това най-после започнах да ги използвам в моите картички( за дизайнерските хартии става въпрос), преди това почти не ги употребявах. И още едно нещо научих от нея: че има такава програма Picasa и какво може да се прави с нея. Снимката в горния десен ъгъл е обравотена с Picasa.

  Въобще това са 3 много важни и големи стъпки напред. Още веднъж  Гоооооооолямо благодаря от мен!
 Сега да ви разкажа за тази картина. Направих я за моя племенник Стефчо. Както знаете сестра ми живее в Англия и с тях сме заедно само през тяхната ваканция. Която прекарват в България и е само 1 месец и половина. За това се опитваме да организираме поне една седмица да сме плътно с тях, понеже децата ходят и на село при баба и дядо. А моята дъщеря ги чака с огромно нетърпение.Така че обикновено ходим заедно на море. Това са едни от най- хувавите моменти от лятото и ваканцията. Всеки път се чудя какво да им подарим , на раздяла,защото като цяло си имат всичко. И ето сега реших да им направя по една картичка картина за новата им детска стая в Англия. Да си я гледат и спомнят за България и нашето море , да им носи слънчево морско настроение и топлина. Нали както казва Стефчо нашето море е най-хубаво. Много по-хубаво от английското. За това и лодката непременно трябваше да бъде с български флаг.
Ето и самата картичка:
 Пясъкът тук също е черноморски. А това е другата ми любима украса, най-вече за мъжки картички: канап и памучен шнур. С този памучен шнур и С 200 могат да се направят най-ралични форми. И понеже нямах готови морски елементи, направих руля с него. Естествено не е като готов дървен или метален , но мисля , че прилича достатъчно.
Това е от мен за днес. Хубави и весели почивни дни!
С тази картичка- картина ще участвам в предизвикателствата

CMC#27 "Your Favourite Embelishment" and Blogaversary PARTY! / "Любимата ти украса" и ПАРТИ по случай 1 годинка на нашия блог! 

Картичкофурии - "Морето, ах морето"

3 коментара:

  1. Ех, радвам се че имам заслуги в тази красота. Много ми харесва и цялостното излъчване на картичко-картината, и всички дребни, но добре премислени елементи в нея - от корабчето, през пясъка, рамката, руля, който си оплела фантастично... много морско излъчване лъха от всичко. Сигурна съм, че всеки път като си я погледне Стефчо ще се пренася мислено в България, на нашето си българско Черно море.

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна е!Благодаря ти,че я сподели с нас в Card Mania!Желая ти късмет и до нови срещи :)

    ОтговорИзтриване