Translate

събота, 2 май 2015 г.

The Owl

 Здравейте!
 И днес съм тук!
Навън е чудесно време за творене. Поне на мен така ми се струва.
Отново се захванах с бухалите. Този път специално за Картишоците "СОВИТЕ НЕ СА ТОВА, КОЕТО СА" или по-простичкото "БУХАЛИ"   
  Използвах едни мои много любими печати на Gorjuss The Owl. Трябва да ви кажа, че това са от най-първите печати, по които много се бях захласнала. Още в самото начало , когато все още откривах и прохождах в картичкоправенето. Естествено не бях наясно нито с марки , нито с правила. Не бях пазарувала от нета, не познавах и всички вас, до които сега се допитвам при всеки проблем. Бях виждала тези печати на готови картички и признавам , единственият начин, който намерих , за да ги използвам беше-да ги пририсувам. Сега зная, че това е нередно. Не се прави така, но аз ги оцветявах и правех картички само за собствено удоволствие.  В последствие, когато вече се почуствах в свои води, видях кое и как, си купих всички печати с момиченца,с които бях правила. Този с бухалите беше първият.
 А сега за микс-медията. Тъй като още не съм използвала намалението от магазинчето на Бо за участието си при Катищоците, направих платното със същите материали. Позамислих се дали се брои изобщо за микс-медия. Защото фона е  с дистрес-мастилата, и няма някаква специална текстура. Но все пак звездичките ги правих с релефна паста. С шаблона на Stampin'Up. Колкото до момиченцето с бухалите-тях също оцветих с дистрес. Да си призная не съм оцветявала печари сигурно поне от 2 години. И не съм някакъв майстор в това. Но в случая нямаше как.
За луната и очите на бухалите  използвах силиконовото лепило на Докрафт, за да им придам малко обем . Сложих малко и на сърчицата  в косите и ботушките на момиченцето, и на листата в ръцете и.
За звездния прах използвах прозрачен дистрес кракъл. Също с него намазах табелката и срцето.За повече блясък добавих син брокат и нарисувах звездички по роклята и в небето с златен гел-химикал.
Ето и цялата нощна картина. Не исках да е съвсем тъмно, затова направих  луната със сияние, хвърлящо отблясъци в езерото с лунна пътека. Дали виждате всичко това? Надявам се и дано ви  хареса. А  колкото и да е невероятно не сложих нито едно цвете.
Приятна вечер на всички!
Предизвикателства:
CCH #196 - Cute as a button



7 коментара:

  1. Мари, нали знаеш, че няма точно определение на микс медията - намесила си достатъчно неща, за да не се колебаеш грам. Колкото до самото платно, страшно ми допада - как си създала самата сцена, с какво внимание към детайла - отраженията на дърветата в езерото, небето, звездите, които придават свеж и топъл цвят на цялостната картина. Момиченцето си е оцветено чудно, особено по моите занижени стандарти, а бухалчетата дето надничат тук и там са перфектния завършек. Благодаря ти, че се включваш при нас, с тази прелест. Дори и само факта, че мотивираме създаването на такива платна, ни е достатъчна радост.

    ОтговорИзтриване
  2. С голям интерес те изчетох и с още по-голям се насладих на платното ти Мари.Очарована съм от изпълнението до най-малката подробност . Радвам се ,че нашата първа бухалска тема те е провокирала да сътвориш тази красота.

    ОтговорИзтриване
  3. Мари, много е красиво! Гледах, снимка по снимка..., пак гледах... и не мога да му се нарадвам на това платно! А бухалчетата са толкова сладки! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много нежно, свежо и красиво....Браво!

    ОтговорИзтриване
  5. Оле, каква красота! Как съм изпуснала да я видя до сега... Мари, рисуваш! И да не спираш! Прекрасни картички твориш, но в платната разказваш истории.
    Поздрави!
    Ирена

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна малка сладурана в приказката, която ти си ѝ създала. :) Много ми харесва не-зловещата ти звездна нощ, Мари! И наистина първата ми реакция беше "Къде са цветята?! Мари ги е забравила". :D Радвам се, че не си се изкушила да добавиш цветя. Колкото и да обожавам всичките ти видове ръчно правени цветя и дълбоко да уважавам майсторството ти в тяхната изработка, тук нямаше да са ми на място. ;) Прекрасна картина! Благодаря ти, че ни я показа в първото ни ММП при Картишоците и те чакаме отново с нетърпение! :)

    ОтговорИзтриване