Translate

петък, 3 януари 2014 г.

Едно ново начало в края на старата година

   Здравейте ! 
   Днес искам да ви покажа с какво се занимавах в края на старата година. Понеже тази зима майка ми реши да си остане в България ( иначе обикновено е при сестра ми в Англия), с Ралица и ходихме на гости в Сливен. Всички картичкотворящи знаят колко е трудно да имаш куп почивни дни и време на разположение, и да не се възползваш от него. Понеже пътувахме с влак, багажът ми беше ограничен. Нямаше как да помъкна печати, мастила, хартии ,пънчове и още куп материали, необходими за правенето на картички. Предполагам всеки от вас се е сблъсквал с проблема какво да вземе със себе си , заминавайки, за да може да твори и какво да остави. На мен направо ми е невъзможно да реша какво ще ми трябва и какво не, а и само най-необходимото представлява поне една голяма торба с материали. Затова направих следното: отдавна се каня да пробвам една нова територия : тепането на вълна, или фелтинга .
   Още от лятото имам закупени няколко цвята вълна, и един комплект игли. Но все не ми оставаше време. И ето сега се появи подходящият момент . Вълната нито е много, нито тежи , а и не заема кой знае колко място. Взех си изброените неща в Сливен, и докато си седяхме вечер пред телевизора, се заех да експериментирам. Имам най-бегли представи за това изкуство. Сестра ми ми беше показала през лятото нвкои основни неща. Направих един заек ( първият ми несполучлив опит за мече, който в крайна сметка стана на заек) и едно мече. За мечето не ми стигна тъмния цвят , та отдолу под тъмния слкагах по-светъл и на места прозира.
Даже оплетох на зайко едно елече и един шал.Смятам , че занапред ще се получат по-сполучливи неща, все още съм съвсем начинаеща. Определено не е толкова трудно и много приятно и се надявам да се усъвършенствам и да имам какво да ви покажа и в тази област. Пожелавам ви още веднъж прекрасна, весела  ,плодотворна Нова Година!


2 коментара:

  1. Браво Мария!Много добре се е получило като за начало.Аз чесно казано изобщо не знаех за това изкуство.Много са сладки и мечето и зайчето.За много години!Дано новата година е още по спорна, благодатна и вдъхновяваща за теб и твоето семейство.Прегръдкииииииииии

    ОтговорИзтриване
  2. ООО Страхотни са и зайчето и мечето, даже да си призная не разбрах че са ти първи опити. Много ми харесват и ще чакам новите играчки :) И за мен това изкуство ми е доста непознато. Страхотни са :)

    ОтговорИзтриване